петак, 23. март 2012.

PROTIV REHABILITACIJE DRAŽE MIHAJLOVIĆA


     Nakon najave da je danas moguća rehabilitacija četničkog vođe Dragoljuba – Draže Mihailovića, Novi Sad je osvanuo oblepljen plakatima koji poručuju da država na taj način daje počast nacističkim slugama.
draza3 
     Kako se navodi u saopštenju Antifašističke akcije Novog Sada, ukoliko danas Mihailović bude rehabilitovan, Srbija će se vratiti u doba nacističke okupacije gde laž postaje istina.
draza2 
     "Četnici u vladajućim strukturama se spremaju da i formalno-pravno ponize antifašističku borbu, pljunu u lice zaklanim hiljadama i operu zločinca Dražu Mihailovića. Antifašisti širom Srbije preduzeće akcije protiv ovakve bruke i sramote. Država je profašistička ali ljudi nisu", navode aktivisti AFA NS.
draza4 
     Oni poručuju da četnički komandant nije bio borac za slobodu, već saradnik nacista koji je njihovim noževima ubijao svoj narod, i dodaju da bi njegova rehabilitacija predstavljala novu veliku sramotu za antifašističku Srbiju.
draza5 
     O rehabilitaciji generala Dragoljuba - Draže Mihailovića odlučivaće se danas u Višem sudu u Beogradu. Ovaj postupak rehabilitacije sledi posle rehabilitacije Dragiše Cvetkovića, bivšeg predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, potpisnika Trojnog pakta sa nacističkom Nemačkom. Poništenje presude iz 1946. godine, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i vraćanje građanskih prava, zahtevom za rehabilitaciju zatražio je njegov unuk Vojislav Mihailović.
draza6 
draza7 
draza1 

Нема коментара:

Постави коментар