субота, 16. јул 2011.

21. ROĐENDAN LSV

Rođendan LSV u "zlatnim nitima" Novog Sada


     NOVI SAD - Rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine, 21. po redu, u organizaciji Gradskog odbora LSV Novi Sad, proslavljen je na platou jedriličarskog kluba "Vojvodina", gde je predsednik LSV Nenad Čanak podsetio šta ova godišnjica znači za ligašice i ligaše.

     - Ima već 21 godina kako uspevamo da se odupremo svemu onom čemu smo se gadili i ni danas se nismo smirili. Sad kad vidim svoje saborce, osnivače Lige poput Vladimira Krajčinovića, Mike Putnika i drugih, setim se da je Novi Sad dobio preko 120.000 stanovnika. Pre ih je, dakle, za toliko bilo manje, rađala su se deca koja danas treba da izađu na izbore i kažu ono što misle. Pred njih treba da stavimo pitanje da li smo bili u pravu kad smo rekli da volimo Novi Sad, naš grad, naše komšije, prijatelje i drugo - rekao je Čanak.


     Lider LSV je rekao da ligaši treba da izađu i pred Novosađane koji su rođeni u ovom gardu, ali i pred one koji su se u njega doselili i odlučili da tu žive i u dobru i u zlu.


     - Novi Sad je veliki i svakog od nas upregne u zlatne niti da ga vučemo u slavu - naveo je ovaj Ligaš dodajući da zbog veličine gradu ni jedno ime nije dovoljno, već ih ima više poput Ujvidek, Neoplanta i drugih.


     Čanak je podsetio da "u jednom gradu između Novog Sad i Kragujevca" govore da se Ligaši uvek smeju, a "ko se poslednji smeje, znači da nije razumeo vic", zaključio je ovaj visoki funkcioner LSV.


     Veliko punoletstvo i zrelost LSV


     Obraćajući se pred stotinama ligašica i ligaša, pozdravnu reč uputili su i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad doktor primarijus Radovan Latinović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar.


     - Gradski odbor radio je mnogo više u proteklih godinu dana nego ikad pre, a tek smo na 50 odsto svojih kapaciteta. Od 1. septembra čeka nas predizborna kampanja na kojoj svi trebamo da radimo jer time radimo za sebe i svoju decu - naveo je Kolar dodajući da očekuje da će za tri godine LSV porasti na preko 5000 članova.


     Latinović je podsetio da 21 godina postojanja predstavlja punoletsvo i veliku zrelost.


     - Ove godine donose i određenu vrstu mudrosti, ali postoji period kada će nam ona zaista biti potrebna i tad će se LSV istaći jer će biti potrebno pokazati građanima da nađu način da Vojvodina bude baš onakva kakvom je oni žele - istakao je predsednik GrO LSV Novi Sad.


     U dobroj atmosferi kraj Dunava, zvuke tamburaškog orkestra "Duša Vojvođanska", gostujućeg pevača Miše Blizanca, a potom muzike koju su puštali DJ Skadam, odnosno potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović i DJ XsaleX, članice i članovi Lige imali su ugodnu zabavu. U krugu prijatelja, kolega, istomišljenika okupljenih oko ideje slobodne Vojvodine, proslavljena je značajna godišnjica LSV uz nadu da će ova ideja brzo prerasti u realnost.


Нема коментара:

Постави коментар