субота, 16. јул 2011.

LIGAŠI PROŠETALI SUBOTICOM - LSV OBELEŽIO 21 GODIŠNJICU POSTOJANJA

     SUBOTICA - Dvadeset jednu godinu se okupljamo i govorimo jedno te isto, a kad bismo pokušali da sve što smo do sada rekli sažmemo u jednu reč, ta reč bi bila Vojvodina, rekao je večeras u Subotici, povodom 21. rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) njen predsednik Nenad Čanak.


     - Ovde na ovom trgu smo pre dvadeset godina, sa svim dobrim ljudima zidali bedem ljubavi i tražili da prestane ludilo među ljudima. Bilo nas je malo, bilo nas je tek šaka, ali je činjenica da su dvadeset godina kasnije mnogi preuzeli naše misli i pokušavaju da ih prikažu kao svoje - rekao je on.

     Čanak je ocenio da danas mnogi pokušavaju da se prikažu kao veliki regionalisti i decentralisti, da su za mir, su "za Evropu i sve tako".

     - Ne znam da li da im verujemo, ali ćemo ih pozdraviti. Dobro je kada ljudi menjaju mišljenje ako ga zaista promene. Ali evo sada, sa ovog našeg skupa možemo da im poručimo: Mi vas gledamo! Pratićemo šta radite i nećemo vam dozvoliti da nas prevarite - rekao je Čanak, prenela je Informativna služba LSV.

     - Dvadeset i jednu godinu se nismo osvrtali na to ko je koje vere, ko je koje nacije. Dvadeset jednu godinu nismo dozvolili da nas ludilo koje nas je plavilo uđe među nas. Nikada to nećemo dozvoliti - poručio je Čanak.

     - Lako je bilo pobediti one koje smo mogli da vidimo i identifikujemo, teško je pobediti ono što lebdi u vazduhu ovih dana - a to je osećaj da nema nade, osećaj da je propalo, osećaj da nema kud - istakao je Čanak.


     Posle defilea 1000 zastava, lider LSV je istakao da su to "zastave pod kojima će se vratiti nada, pod kojima će se pronaći put".

     Nakon defilea ulicama Subotice i govora Nenada Čanka na Trgu Cara Jovana Nenada, usledila je rođendanska žurka na Paliću, navodi se u saopštenju.









Нема коментара:

Постави коментар