петак, 1. јул 2011.

VODOVOD PONOVO ZATEŽE ZA KAMP EGZITA



     Gradski Vodovod je saopštio da nije u mogućnosti da priključi Egzitov kamp na vodovodnu mrežu u zoni sanitarne zaštite na izvorištu vode Petrovaradinska ada, iako je gradonačelnik Igor Pavličić juče saopštio da je trodnevni spor rešen u međusobnom dogovoru.


     U saopštenju Vodovoda se kaže: "Tokom jučerašnjeg dana Vodovodu je dostavljeno stručno mišljenje Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine, kao i resornog sekretarijata koje je ukazalo na mogućnost ispunjenja posebnih tehničkih uslova u vezi postavljanja kampa u zoni sanitarne zaštite. Pod pretpostavkom, da će Egzit ispuniti sve propisane tehničke uslove u pripremnim radnjama, nadležne službe dužne su da kompletan projekat iskontrolišu i potvrde ispravnost, tek nakon toga "Vodovod i kanalizacija" može privremeno da priključi Exitovu mrežu na postojeću vodovodnu infrastrukturu. Pošto do danas u 12 časova nije pristigao ni zahtev za privremeno priključenje, a kamoli i prateća, neophodna tehnička dokumentacija, JKP "Vodovod i kanalizacija" nije u mogućnosti da u zakonskim okvirima priključi kamp na vodovodnu mrežu na izvorištu vode Petrovaradinska ada. Ovim putem želimo da apelujemo na udruženje "Exit" da ispoštuju proceduru koju je propisao resorni pokrajinski sekretarijat, kako bi smo mogli da, i ove godine kao i prethodnih, podržimo u okviru svojih nadležnosti najveci gradski festival".


     Exit: Poslata dokumentacija, stiže uskoro


     Povodom saopštenja "Vodovoda", portparol Egzita Rajko Božić rekao je za Radio 021 da su svi potrebni papiri dostavljeni nadležnim institucijama. Božić je uveren da će "Vodovod" u dogledno vreme obezbediti priključak za Egzitov kamp. "Došli smo svi do vrlo kratkih rokova, ali prosto čekalo se mišljenje svih nadležnih institucija. Jutros smo spakovali neophodnu dokumentaciju i ona je na putu. Da li će biti dostavljena u 11.45 ili 12.45 mislim da ne pravi veliku razliku, sve stiže na vreme i neće biti razloga da saradnju ne nastavimo na obostrano zadovoljstvo", navodi Božić.


     Pre današnjeg saopštenja Vodovoda objavljeno je da je definitivan dogovor postignut juče između predstavnika Egzita, Vodovoda i pokrajinskih vlasti i da će Egzitov kamp ipak biti smešten na Petrovaradinskoj adi, ali uz određene mere sanitarne zaštite. Vojvođanski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri je kazao da će biti pojačan sanitarni nadzor i da je urađeno sve što treba da bi se zaštitilo izvorište vode. - Vodovod će nadzirati sve radove i kontrolisati tokom tih dana stanje izvorišta - rekao je Čengeri i dodao da su u toku radovi na čišćenju i sanaciji terena.


     Iz Egzita su naveli da je Petrovaradinska ada odabrana jer je dovoljno velik prostor u blizini grada i festivala.


     Grad neće vraćati Exitov dug


     Povodom Egzitovog duga prema Vojsci Srbije za korišćenje zemljišta na Trandžamentu, gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da se iz gradske kase neće plaćati to dugovanje. - Niti Grad ima pravni osnov za plaćanje tog duga, niti imamo ugovor da bi po bilo kom osnovu plaćali tuđa dugovanja. Ovo je isključivo stvar koja mora da se reši između Egzita i Vojske - naveo je Pavličić.


     Egzit je ostao dužan 18 miliona dinara za zakup prostora na Trandžamentu 2009. godine, dok dug za prošlu godinu još uvek nije saopšten.

Нема коментара:

Постави коментар