субота, 2. јул 2011.

EGZIT PODNEO ZAHTEV, KAMP NA PETROVARADINSKOJ ADI


     Egzitov kamp ove godine biće smešten na Petrovaradinskoj adi, uz dodatne mere sanitarne zaštite koje je propisao pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo.


     Mada je juče prepodne iz "Vodovoda" stiglo saopštenje da im Egzit nije do tada dostavio projekat koji treba da ispunjava teničke uslove nadležnih sekretarijata, iz Egzita navode da je to u toku jučerašnjeg dana učinjeno. 


     Kako juče nismo bili u mogućnosti da ovu tvrdnju proverimo u "Vodovodu i kanalizaciji", a nemajući razloga da sumnjamo u navode preduzeća Egzit, za očekivati je da Egzitovo selo na Petrovaradinskoj adi dobije jedini preostali uslov, odnosno tekuću vodu, koju treba da obezbedi "Vodovod". 


     Prethodno je Egzit pribavio saglasnost za postavljanje kampa u drugoj zoni sanitarne zaštite izvorišta Petrovaradinska ada, od jednog od dva korisnika zemljišta preduzeća "Vojvodina šume" i zakupio je šest hektara zemljišta


     Podsećamo da je "Vodovod" prvobitno uskratio saglasnost za vodovodni priključak za kamp na Petrovaradinskoj adi, pravdajući to pravilnikom o zaštiti izvorišta, da bio nakon dvodnevnih pregovora, Sekretarijat za zdravstvo dao uslove za priključenje vode, da bi nakon toga "Vodovod" tražio odobrenje od gradonačelnika da odobri priključenje Egzitovog kampa na gradski vodovod.
Mada iz Egzita navode da poseduju odgovarajući projekat koji garantuje zaštitu jednog od dva gradska izorišta u funkciji, iz "Vodovoda" su oprezni, pošto postoje procene da bi, ukoliko dođe do zagađenja izvorišta Petrovaradinska ada, grad ostao na polovini sadašnje dnevne količine vode. Sa druge strane, gradonačelnik Igor Pavličić, naveo je da je "Vodovod" i pre dve godine izdao saglasnost za sporni priključak, te da je Ada ugrožena i od divljeg naselja Dunavac i divlje deponije, i da tu nedoslednost neko mora i da objasni.
(S. Krstić, 02.07.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар