понедељак, 4. јул 2011.

EXIT KAMP IMA VODU, BEZ ODOBRENJA VODOVODA


     Exitov kamp na Petrovaradinskoj adi ima vodu koju su priključili radnici "Vodovoda" i sve se odvija po planu, nove su informacije koje dolaze iz Exit tima. U kamp su stigli i prvi posetioci.


     Vodovod je danas saopštio da ipak ne može da izda dozvolu za priključenje Egzitovog kampa na vodovodnu mrežu koji se postavlja u blizini izvorišta vode Petrovaradinska ada. U dopisu pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i organizatorima Exita, navedeno je da su organizatori festivala podneli neodgovarajući zahtev za priključenje na vodovodnu mrežu. "Gomila kvazitehničke dokumentacije koju smo dobili ne predstavlja čak ni idejno rešenje, nema pečat niti potpis odgovornog projektanta".


     Navodi se da nijedan gradski i pokrajinski organ nije dostavio tom javnom i komunalnom preduzeću izveštaj o nadzoru niti saglasnost sa Exitovim projektom. Dodaje se takođe da "Vodovod i kanalizacija" ne može ni da odobri ni da zabrani postavljanje kampa jer nije vlasnik tog zemljišta. To preduzeće ranije je upozorilo da bi postavljanje kampa na lokaciji "Oficirske plaže" moglo da dovede do fekalnog zagađenja izvorišta koje se nalazi u blizini.


     Radovi na postavljanju Exitovog kampa su u toku, a prvi posetioci stižu sutra. Festival počinje u četvrtak, a očekuje se više od 25.000 stranaca.


     Kamp se u prethodne dve godine nalazio na Trandžamentu, na prostoru čiji je vlasnik Vojska Srbije. Zbog neizmirenog duga prema vojsci, Exit je ponovo potražio novu lokaciju. Taj dug je samo za prvu godinu 18 miliona dinara. Iz Exita tvrde da su dozvolu za korišćenje lokacije "Oficirske plaže" za potrebe kampa dobili još 2009. godine, ali su tada morali premestiti kamp zbog visokog vodostaja. Iz Vodovoda su ranije saopštili da je tadašnja dozvola bila privremenog karaktera i da svi radovi moraju da se izvode uz nadzor tog preduzeća.

Нема коментара:

Постави коментар