петак, 1. јул 2011.

GADAFIJEVA KĆI: PREGOVARAMO SA POBUNJENICIMA JER ŽELIMO DA ZAUSTAVIMO KRVOPROLIĆE


     LIBIJA je uključena u direktne i indirektne pregovore sa pobunjenicima koji pokušavaju svrgnuti Moamera Gadafija sa vlasti, iako je opozicija u Bengaziju isključila mogućnost daljnjih kontakata sa Tripolijem, potvrdila je kći libijskog vođe Aisha.


     U intervjuu emitovanom u četvrtak na francuskoj televiziji Aisha je rekla da je njen otac - za kojim je Međunarodni kazneni sud izdao poternicu - bio vodič za libijski narod i nije imao razloga da napusti zemlju. 


AISHA GADAFI
     "Vodimo direktne i indirektne pregovore i moramo prestati prolivati krv libijskog naroda. Zato smo spremni udružiti se sa đavolom, a to su naoružani pobunjenici", kazala je 35-godišnja pravnica za televiziju France 2.  


     Pobunjenici su izjavili prošle nedelje kako je bilo kontakata sa Gadafijevom vladom, ali da su pregovori zatvoreni nakon što je Međunarodni kazneni sud izdao poternicu za Gadafijem i njegovim sinom Saifom al-Islamom.


     Nakon više od 90 dana NATO bombardovanja, libijski vođa odbija da se odrekne vlasti koju uživa više od 40 godina. 


     "Ta reč 'odlazak, odlazak, odlazak'... Gde želite da ode? Ovo je njegova država, njegova zemlja, njegov narod", kazala je Gadafijeva kći Aisha. "Gde bi on otišao? Postoji nešto što ne razumete i nikada nećete razumeti. Moj je otac simbol, vođa", dodala je.


Aisha je u intervjuu rekla i kako je u NATO bombardovanju ubijeno jedno njeno dete i njen brat, a zatim se obrušila na francuskog predsednika Nicolasa Sarkozyja koji je objavio kako francuska vojska naoružava pobunjenike u Libiji i pred kojim je izborna godina. "Ovo je poruka za majke i supruge (francuskih) pilota koji nas bombarduju. Vaši muževi ne štite civile, već ubijaju decu i naš narod kako bi zadovoljili Sarkozyja koji misli da će na izborima dobiti onoliko glasova koliko ubije Libijaca", kazala je.

Нема коментара:

Постави коментар