понедељак, 4. јул 2011.

VODA I DALJE PROBLEM U EXIT KAMPU


     Novosadsko JKP "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da ne može da izda dozvolu za priključenje kampa muzičkog festivala Exit na vodovodnu mrežu, jer kamp treba da bude postavljen u blizini izvorišta vode Petrovaradinska ada.


     JKP "Vodovod i kanalizacija" je u dopisu pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i organizatorima Exita, naveo da su organizatori festivala podneli neodgovarajući zahtev za priključenje na vodovodnu mrežu. 


     "Gomila kvazitehničke dokumentacije koju smo dobili ne predstavlja čak ni idejno rešenje, nema pečat niti potpis odgovornog projektanta", piše u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid. 


     Navodi se da nijedan gradski i pokrajinski organ nije dostavio tom javnom i komunalnom preduzeću izveštaj o nadzoru niti saglasnost sa Exitovim projektom. 


     Dodaje se da Vodovod i kanalizacija ne može ni da odobri ni da zabrani postavljanje kampa na toj lokaciji, jer nije vlasnik tog zemljišta. 


     To preduzeće ranije je upozorilo da bi postavljanje kampa na lokaciji "Oficirske plaže" moglo da dovede do fekalnog zagađenja izvorišta vode Petrovaradinska ada, koje se nalazi u blizini. 


     Radovi na postavljanju Exitovog kampa na navedenoj lokaciji su u toku. Festival počinje u četvrtak, 7. jula. 


     Kamp se u prethodne dve godine nalazio na Petrovaradinskoj tvrđavi, na prostoru čiji je vlasnik Vojska Srbije. Kako je ranije obrazloženo, kamp ove godine neće biti na tom mestu jer Exit nije izmirio dugovanja prema vojsci. Taj dug je samo za prvu godinu 18 miliona dinara. 


     Iz Exita tvrde da su dozvolu za korišćenje lokacije "Oficirske plaže" za potrebe kampa dobili još 2009. godine, ali su tada morali premestiti kamp na tvrđavu, zbog izuzetno visokog vodostaja Dunava, koji je potopio plažu. 


     Iz Vodovoda su ranije saopštili da je tadašnja dozvola bila privremenog karaktera i da svi radovi moraju da se izvode uz nadzor tog preduzeća.

Нема коментара:

Постави коментар