уторак, 5. јул 2011.

VODA U KAMPU, A "VODOVOD" PROTIV


     Prvi posetioci juče su stigli u Egzitov kamp na Petrovaradinskoj adi i po rečima Rajka Božića iz Egzita, kamp ima vodu koju su priključili radnici "Vodovoda" i sve se odvija po planu.


     Međutim, juče smo došli u posed zvaničnog dokumenta "Vodovoda", u kojem se tvrdi da ovo preduzeće ne dozvoljava priključenje kampa na vodu, pošto dokumentacija, koju je Egzit trebalo da dostavi preduzeću ne predstavlja čak ni idejno rešenje, nema pečat, niti potpis odgovornog projektanta.


     U dokumentu se dalje navodi da je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri odredio uslove pod kojima se kamp može naći u užoj i široj zoni zaštite izvorišta Petrovaradinska ada kojima se propisuje da organizator festivala mora da dostavi glavni projekat kampa i saglasnost nadležnih gradskih i pokrajinskih službi, te je "Vodovod" zaključio da i "pored najbolje volje, ne postoje uslovi da se ispuni bilo koji od zahteva" koje Egzit ima prema "Vodovodu". 


     U toku jučerašnjeg dana niti zvaničnim ni nezvaničnim kanalima nismo uspeli da dobijemo komentar situacije od gradonačelnika Igora Pavličića, niti od šefa komunalne inspekcije Srđana Jakovljeva. Bilo je nejasno šta se zapravo dešava u kampu Egzita. Našim fotoreporterima onemogućen je ulaz u kamp, a na fotografijama se vidi da je kamp ogradom odvojen od bunara na izvorištu, ali da se i u njemu nalazi cisterna upravo "Vodovoda i kanalizacije". U ovom preduzeću juče nisu imali komentar na nalaze "Dnevnika".


     Evidentno je da je sve u vezi sa kampom urađeno navrat-nanos i to od trenutka kada je postalo jasno da Vojska Srbije neće dozvoliti da kamp bude u kasarni na Trandžamentu, zbog Egzitovog duga od 18 miliona dinara. Nakon toga je u opticaj došla Petrovaradinska ada, za šta "Vodovod" u početku nije dao saglasnost, pošto se radi o zoni zaštite izvorišta, da bi nakon uslova Sekretarijata za zdravstvo, pristao to da učini, ukoliko projekat kampa ispunjava postavljene uslove. 


     Jedini validan odgovor šta se događa na Petrovaradinskoj adi sada mogu da daju nadležne inspekcije. Vremena za izmene više nema, prvi od desetak hiljada kampera već su stigli. Iz Egzita ponavljaju da je njihov projekat kampa ekološki i da ispunjava zadate kriterijume i očekuju goste iz preko 50 zemalja, koji će u kampu boraviti do 13. jula.
(S. Krstić, 05.07.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар